Over Martin Gaus

Workshop 'De hond en zijn hersenen'

In 1974 had Martin Gaus (geboren 1944) twee Duitse Doggen waarvoor hij geen verantwoord vakantieadres kon vinden. Daarom bouwde hij in 1975 een dierenpension dat ontworpen was om dieren professioneel te kunnen verzorgen en een veilige plek te bieden. Uitdagend noemde hij zijn bedrijf ‘hotel’, overtuigd als hij was van een superieure kwaliteit in verzorging en klantgerichte service.

Het Dierenhotel genoot in korte tijd een grote bekendheid en de honden en katten stroomden toe. Martin en zijn team van medewerkers zetten vol idealen de schouders eronder, wat resulteerde in een noodzakelijke uitbreiding. Na acht jaar bestaan was Dierenhotel Lelystad twee keer groter en was de eerste Nederlandse professionele hondenschool een feit. Ondertussen werd de Martin Gaus Geleidehondenschool Lelystad officieel erkend door het Ministerie.

Door Martins televisieprogramma’s als Dierenmanieren werd opvoeden van je hond niet alleen een ‘must’ voor hondensportliefhebbers, maar ook voor de ‘gewone’ eigenaren van honden. Dierenhotel Lelystad werd een opvoedingscentrum, waar niet alleen jaarlijks vele (probleem)honden intern worden opgevoed, maar ook stage wordt gelopen door onder andere afstuderende dierenartsen..

In 1994 startten de eerste Martin Gaus Hondenscholen, zelfstandige ondernemers onder de franchiseformule. Constante bijscholing binnen het moederbedrijf zorgt voor een voortdurend bijblijven in kennis en vaardigheden van deze zorgvuldige geselecteerde instructeurs. Hierdoor waarborgt de naam Martin Gaus Hondenscholen ook buiten het moederbedrijf te Lelystad kwaliteit in kennisoverdracht.

In 1998 spatte Gaus weer uit zijn bedrijf en bouwde hij naast zijn Dierenhotel een Gedragscentrum. Daarmee blijft het bedrijf niet alleen koploper in vakmanschap en professionele begeleiding van eigenaars en hun (probleem)honden, maar biedt het ook de mogelijkheid voorlichting te geven volgens de eisen van deze tijd.

Gaus is de auteur van vele boeken over honden en katten. Hij geeft lezingen en workshops, niet alleen aan hondeneigenaren en gedragsbegeleiders, maar ook aan gerenommeerde bedrijven. Zonder uitzondering blijkt Gaus een bron van inspiratie door zijn gedrevenheid, zijn vakkennis, zijn vergelijkingen van mens en dier, waaraan de sociobiologie ten grondslag ligt, en bovenal zijn humor. Lachend leren werkt het beste, volgens Gaus.

Uiteraard staat Gaus niet alleen voor het bedrijf. Zoon Serge zwaait inmiddels de scepter over het Dierenhotel, het asiel, het Trainings- & Adviescentrum en de Geleide- & hulphondenschool. Dochter Sacha heeft de Academie en de Martin Gaus Hondenscholen onder haar hoede. Hun teams van enthousiaste en toegewijde dierverzorgers, gedreven instructeurs en kynologisch gedragstherapeuten staan garant voor een optimale verzorging en voortdurend uitdragen van kennis en visie op basis van de laatste inzichten in diergedrag.

  Royal canin   gezondheid_verzekerd   Twitter Facebook Logo  
    APDT   SPPD